range check error

Gönderen Konu: range check error  (Okunma sayısı 1470 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı smoke

• Logo Kullanıcısı Pro
range check error
« : 01.07.2008, 00:21 »
Bugun bıraz ıcımı dokeyım dedım.:)

Arkadaslar borc takıbı tutmayan carının borc takıbını acmaya calıstıgında bır hareket uzerınde genelde ılk tahsılat uzerınde range check error hatası alıyorum. Tamam cozumunu kendıme gore buldum. Paytranstanstan paıd,crossref,crosstotal alanlarını yasak edıyorum.
sonra o hata ortadan kalkıyor. Sorun şu ornek 100 ytl tahsılat varsa borc takıpte 70 ytl gozukuyor. Aradakı fark kadar da borc takıp tutmuyor. Cozum o harekete gır sıl.yenıden gır sorun cozulsun.
Başka serı bır cozummm. Yada neden bu hata cok alınır.Aynı datada.Nelerı sorgulayayım.
Hem destek hem yardım ısteme gıbı oldu  ama .
En azından bu hata ıle karsılasanlar bu bılgı sayesınde keısn cozerler.Ama baska cozum bulanlar lutfen paylasalım.

Çevrimdışı smoke

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: range check error
« Yanıtla #1 : 03.07.2008, 00:12 »
inanıyorum kı bırılerı bu sıkıntıları yasamıstır. cozum olmasada uzmanlardan yorum alarak bır sonuc belkı buluıruz dıyorum
tesekkurler

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
range check error
« Yanıtla #2 : 03.07.2008, 18:46 »
Merhaba,

Test için yeni bir cari aç, yeni cari üzerinde aynı işlemi gerçekleştir. Şayet bundada yapıyor ise yeni bir database oluştur bunda yap bundada yapıyor ise sorun databse de değil programda versiyon değiştir, yok yapmıyor ise database ile ilgili bir sorun vardır bunu kontrol etmek gerekir.
sonuçlarını buraya yazarsan sorunun üzerine gidebiliriz.

Kolay gelsin

Çevrimdışı smoke

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 03.07.2008, 22:27 »
tesekkurler. Ama carı sayısı yaklasık 4000.
ve 2 sırket var. ıkısınde de aynı sorun.
Şoyle yorumluyorum. Sistemde ag trafıgınde cok fazla paket dolasıyor. 300.000.000 gıbı rakamlar.
ve hareket sayısıda oldukca fazla. dıyorum kı odeme tahsılat baglantılarını acarken toplu olarak. network trafıgıne baglı sorunlar olabılır.
memory yetmemesı gıbı. Cunku database de dbcc yaptım. bısı donmedı. Dogru dusunuyor olabılırmıyım.

Çevrimdışı smoke

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 31.07.2008, 23:25 »
Tesekkurler guzel yorumun ıcın. Bende crosstotal ı yasak etmeden deneyecegım.
Vıruslerınde etkısı var dıyorum ben bu arada. yada ağ trafıgının etkısı

Çevrimdışı Fatih Öktem

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 03.08.2008, 01:01 »
ben bir versiyonda aynı sorunu yasamıstım bi versıyon sorunuydu kullandıgın versıyon nedir bir verdeg dene istersen kardeş kolay gelsinn..