Eski Datalarımı nasıl göre bilirim.

Gönderen Konu: Eski Datalarımı nasıl göre bilirim.  (Okunma sayısı 1040 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ismail2181

• Yeni Kullanıcı
  • *
Eski Datalarımı nasıl göre bilirim.
« : 25.08.2008, 13:12 »
Merhabalar;

Benim Sorunum Şöyle;
XP işletim sistemi kullanıyorum. LKS2 kullanıyorum.
İşletim sistemim çöktü. yeni işletim sistemimi kurdum. SQL 2000 i kurdum.
LKS2 kurdum gerekli ön ayarları yaptım. LKS açılıyor ancak eski bilgilerimi göremiyorum.
DATA klasörüm duruyor silmedim.  Lütfen bana bu konuda yardım edebilirmisiniz. Çok ACİLLLL

Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
saygılarımla.

Çevrimdışı alli_altug

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: Eski Datalarımı nasıl göre bilirim.
« Yanıtla #1 : 25.08.2008, 13:18 »
Eski data klasörü içerisindeki    Ldf   ve  Mdf uzantılı dosyaları yeni kurduğun SQL in içerisindeki data klasörüne Yapıştır 

Çevrimdışı ismail2181

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 25.08.2008, 13:27 »
merhaba arkadaşım.

senin dediğin şeyi denedim. LGSETUP tan data klasörünüde gösterdim. şu sorunlu bilgisayarda uzakolduğum için verilen ahata mesajınız size yarın paylaşırım. yanlış hatırlamıyorsam. datalarbu teminalde kullanılamaz. yazıyordum ve KLS açılmıyordu.

Çevrimdışı alli_altug

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 25.08.2008, 14:35 »
LGSETUP data ile ilgili bir olay değil LGSETUP Go'nun bulunduğu kataloğu seçersin LGCONFİG de Bulunan Database Name Alanına Eski Datanın Adını Yazman Gerekiyor

Çevrimdışı ismail2181

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 25.08.2008, 14:56 »
verdiğiniz bilgi için tşkr ederim. bunları bu akşam tatbik ettikten sonra sonuç için size dönüş yaparım.
iyi günler. kolay gelsin.

Çevrimdışı ozgurcevik

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 27.08.2008, 02:13 »
Arkadaşım merhaba,

öncelikli olarak yapman gereken adımları sana yazayım.

1. Yeni kurduğun LOGO daki çalışan ama boş veritabanı dosyaları ile daha önceki data dosyalarının adları aynı mı kontrol et. Aynı ise sql serveri stop ettikten sonra *.mdf ve *.ldf uzantılı eski dosyaları mevcut boş data dosyalarının üstüne yapıştır. Üstüne yazayım mı diye soracaktır evet de. Ve sonrasında sql serveri yeniden başlat ve programını kullanabilirsin.
Dikkat etmen gereken şeyler birincisi sol alt köşede sql server ikonu üstünde yeşil ok var ise bu üstüne yazma işlemi her halükarda hata verecektir. Sağ alt köşede sql server ikonu üstünde kırmızı stop ikonunun göründüğünden emin ol.

2. Yeni kurduğun LOGO daki çalışan veritabanı dosyaları ile eski veritabanı dosyalarının adları aynı değilse. Eski dosyaları data klasörünün altına kopyala. Sonra Enterprise Managerı açarak bu eski data dosyalarını SQL Servere attach işlemi yapmalısın. Attach işlemi yapıldıktan sonra LGSETUP ı çalıştırıp database adını eski database adı ile değiştirmelisin daha sonra çalışacaktır.