firmalar arasında stok değişimi

Gönderen Konu: firmalar arasında stok değişimi  (Okunma sayısı 1289 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı t_mugler

• Yeni Kullanıcı
  • *
firmalar arasında stok değişimi
« : 13.11.2008, 21:44 »
Merhabalar

lütfen bilen arkadaşlar varsa yardım edebilirlermi
1nci sorum;
 Logo Go 2 firma açtım örnek XXXX ve YYYY diye;  XXXX deki stok u nasıl YYYY firmasına aktarabilirim.
2nci sorum;
Logo go da yine logodestek yardım istedim metre birimi için rakamlar arasında virgül ve nokta(1,5) kullanamıyorum, onlarda bana query gönderdiler maillime bunu nasıl uygulayacagımı bilemiyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı ayça

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: firmalar arasında stok değişimi
« Yanıtla #1 : 13.11.2008, 22:37 »
Merhaba;
miktarları kuruşlu girme sorgusu aşağıdadır bu işlemi yapmadan önce mutlaka yedek alınız.

yasak L_FIRMPARAMS SET VALUE=1
WHERE CODE='ITEM_UNITISDIVISIBLE'
yasak LG_XXX_UNITSETL SET DIVUNIT=1

XXX=FİRMA NOSU
stok aktarımı konusuna gelince araçlar menüsünden veri aktarımı dışarı deyip stoktan malzeme kartları deyip dosya adını verip istediğiniz bir yere atıyorsunuz,sonra 2.firmanızda yine aynı bölümden veri aktarımı içeri deyip o dosyayı bulup başlat diyorsunuz.
Fazlasıyla detaya girdim ama ...;)
kolay gelsin.

Çevrimdışı t_mugler

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 13.11.2008, 22:55 »
Çok tşkler ayrıntılı cevaptan dolayı, buradaki asıl sıkıntı query nasıl yani nasıl sorgu gönderebilirim nereden uygulanır...
şimdiden tşkler

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 14.11.2008, 09:24 »
go ticari sistemin olduğu klasörde vtyonet.exe dosyasını bulup çalıştırın bağlantı bilgisini logodb.cfg'den alacak kutusunu işaretleyin. üst menüden çalıştırı oradan sql sorgusunu tıklatın. çıkan pencerde veritabanınızı seçin arkadaşın gönderdiği sorguyu düzelterek yapıştırın ve çalıştırın. yinede bi servise yaptırsanzı daha iyi olur. yedek almayı unutmayın.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 14.11.2008, 09:27 »
Merhaba,
Vtyonet.exe yi çalıştırıyorsunuz. Bağlantı bilgilerini logodb.cfg den al deyip bağlan butonuna basıyorsunuz. vtyonet çalıştıktan sonra Çalıştır menüsünden sql sorgusu nu seçiyorsunuz. Gelen pencereden üstteki checkbox tan kendi vtnizi seçiyorsunuz. GODB veya LKSDB dir büyük ihtimalle. Sonra verilen komutları tek tek sql sorgu giriş kısmına yapıştırıp çalıştır butonuna basıyorsunuz. 1 komut başarıyla çalıştırıldı diye yazarsa düzgün yapmışsınız demektir.
Sonra onları silip 2. komutu giriyorsunuz. Örneğin ayça hanımın verdiği sorgu iki tanedir.
Ona göre aynı işlemi yapıyorsunuz.
  Bu şekilde olması lazım.
XXX yazan yerlere de kendi firmanızın numarasını veriyorsunuz. mesele 1 nolu firma ise 001 yazıyorsunuz.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı t_mugler

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 15.11.2008, 09:17 »
MRB..
Yardımlarınızdan detaylı anlatımdan dolayı  çok tşk ederim.