Varyant Problemi

Gönderen Konu: Varyant Problemi  (Okunma sayısı 1355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cruldahar

• Yeni Kullanıcı
  • *
Varyant Problemi
« : 04.01.2009, 14:46 »
Logo Go ShopManager 1.83.01 versiyonuna geçtik. Yeni yılla birlikte ürünlerde malzeme sınıfı yerine varyant kullanmaya başladık. her varyanta bir barkod atadık. Satış konsolundan barkod okutarak ürün seçtiğimizde ürünün fiyatını yazdıktan sonra kdv 0 olarak gözüküyor.Fatura 0 kdv ile çıkıyor. Ancak ürünü elle seçtiğimizde herşey normal.Problem yok.

İkinci problem ise seri no takip yaparken varyantlı ürünlerde seri noyu gözardı ediyor. Örneğin x bir ürünün mavi ve kırmızı rengi olsun. ürünü elle seçtiğimizde kırmızıyı seçip mavinin seri numarasını yazabiliyorsun ve stokta mavi gözüküyor. Buda stok takibini zorlaştırıyor. Bunların nasıl çözülebileceği konusunda bilginiz varmı? Bunlar programın buglarımıdır yoksa.

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Varyant Problemi
« Yanıtla #1 : 05.01.2009, 02:15 »
Merhaba,

iki probleminizde yazılımsal olarak görünüyor, yapılabilcek çok fazla bir şey yok.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı cruldahar

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Varyant Problemi
« Yanıtla #2 : 05.01.2009, 19:04 »
gerçekten büyük sıkıntı. varyant kısmında barkod kullanamıyoruz. elle seçmek zaman kaybına neden oluyor. Yeni güncelleme beklesek yapılıp yapılmayacağı belli değil...

Bu konuda logonun hangi mail adresine bilgilendirme yapabilirim?

Çevrimdışı yejan

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Ağızdan çıkan söz namludan çıkan kurşun gibidir.
Varyant Problemi
« Yanıtla #3 : 11.01.2009, 18:33 »
  Bende Malzeme Sınıfı kullanıyorum. LOGO malzeme sınıfı olayındada sıkıntılar yaşatıyor. Merak ettim acaba neden varyant kullanmaya başladınız.

Çevrimdışı yejan

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Ağızdan çıkan söz namludan çıkan kurşun gibidir.
Varyant Problemi
« Yanıtla #4 : 12.01.2009, 10:52 »
  Bugun biraz inceledim varyantı dediginiz gibi KDV problemi var. Büyük ihtimalle malzeme üzerindeyken varyantları seçtigimiz zaman özellik tanımlamalrı var orda fiyatlar kısmınada KDV koymaları gerekiyor.

Malzeme sınıfındaki eksiklikler varyantlarda var varyantlarda ki eksikliklerde malzeme sınıfında var. Uzun süredir Malzeme sınıfı kullanan biri olarak tüm özelllikler varyantlarda toplanıp birazda geliştirilebilirse SHOPMANAGER Parekende sektoründe, Renk Beden Kavala kullanan Tekstil Sektöründe vede Üst ve Alt Malzeme sınıfı kullanılan diger sektörlerde vazgeçilmez olur.