senet tahsil problemi

Gönderen Konu: senet tahsil problemi  (Okunma sayısı 1359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
senet tahsil problemi
« : 09.01.2009, 14:09 »
arkadaşlar sql 2005 standart sürümü kullanıyoruz.management studyo programında 2008 mali dönemli bir şirketten yeni oluşturduğum mali dönemli 2009 şirketine
LG_XXX_XX_CSROLL Çek/Senet bordroları
LG_XXX_XX_CSTRANS Çek/Senet hareketleri
LG_XXX_XX_CSCARD Çek/Senet kartları

kopyalayarak yeni şirkete aynı satırlar altına yapıştırdım. programdan girdiğimizde herşey istediğimiz gibi oldu ancak bu kopyaladığım senetleri pörtföyden müşteriye iade olarak vermeye çalıştığımız zaman üzerinde dikkat yazan ve hiç bir açıklaması olmayan bi hata alıyoruz bunu nasıl düzelte bilirim. eski şirkete geri dönme şansımda yok çünkü bu şirkette bütün cari,ler filan yeni açıldı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşşekkürler.

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: senet tahsil problemi
« Yanıtla #1 : 10.01.2009, 08:58 »
arkadaşlar cevap yokmu

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 10.01.2009, 11:41 »
o tabloların seq uzaıntılı tabloları var son numara takip eder. bide tabloları kopyalamak o kadar sağlıklı diil ki onun yerine mali dönemden bağımsız hale geçirseydin daha iyiydi

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 13.01.2009, 15:52 »
malesef artık bu işlemi yapmış bulunduk ve üzerinede yeni bilgiler girildi senin dediğin o seq uzantılı tabloları almadım. şuan ne yapabilirm bunu düzeltme şansımız yaokmudur ?

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 13.01.2009, 16:20 »
valla o tabloların son logical değerlerini _seq uzantılı tabloların lref değerine yazman lazım bide numaratörlerinide kontrol et

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 13.01.2009, 17:31 »
logical derken konuyu biraz açıklarmısınız anlayamadım bu işte fazla profesyonel değilim. birde bu lastlref değerleri eski şirketle yeni kopyaladığım şirkette farklı bunu nasıl çözebilirim. lütfen yardım

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 13.01.2009, 17:43 »
arkadaşım öyle bi işe girişmşsin ki internetten yardımlık bi tarafı yokki hem iyi cesaret valla ne diyim bunca zamandır uğraşıyorum böyle bişi yapıp başımı ağrıtmayı düşünmnedim

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 13.01.2009, 17:48 »
girişmez olaydık keşke ama iş işten geçti artık. artık yapcak bişey yok istifamızı vercez :)

Çevrimdışı ipezek

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #8 : 20.01.2009, 11:30 »
merhabalar, istifanı vermektense bir gecede oturup eski kayıtları yeni döneme elle yeniden girmek daha mantıklı olurdru, şimdiye kadar uğraştığın zamanı buna harcasaydın çoktan bitirmiştin, elinde nasıl olsa çek senet bilgileri mevcuttur,
kolay gelsin

Çevrimdışı yanliz_kaptan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 20.01.2009, 13:34 »
yok artık istifa vermeme gerek kalmadı hallettim sorunu. biraz zor oldu ama sonucu güzel oldu. . :)

Çevrimdışı zamzam

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #10 : 21.01.2009, 10:20 »
 Keşke nasıl hallettiğinize belirtseydiniz. Merak ettik doğrusu..