Tiger2 V2.00 de oluşan küsüratlı stoklar hk.

Gönderen Konu: Tiger2 V2.00 de oluşan küsüratlı stoklar hk.  (Okunma sayısı 1272 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı karınca

• Yeni Kullanıcı
  • *
Üstadlar selam,

Bu sene başında barkod yazılımı yapan bir firma ile çalışma yaparak Tiger2 V2.00 i cihaza entegre ederek stoklarımızı el terminali ile barkodlu sisteme dönüştürdük ve seri/lot takibine geçmiş olduk. Ancak hiç ummadığımız bir sorun ile karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Sene başından bir süre sonra giriş çıkış işlemleri gerçekleştirmeye başladığımızda lot takibi ürün kartlarında küsürat attığını farkettik. Logo uzmanlarına sorulduğu vakit kartların bölenlerinde sorun olduğu için küsürat atıyor dendi. Üzerine yeni kartlar açarak diğer kartı devre dışı bırakılırsa bu sorunun çözüleceği söylenmişti fakat yeni açtığımız kartlarda bir süre sonra küsürat atmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir.

Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
Ynt: Tiger2 V2.00 de oluşan küsüratlı stoklar hk.
« Yanıtla #1 : 19.03.2009, 10:41 »
Sevgili karınca ;

Öncelikle atlamaman gereken konu stok girişlerini el terminali programı logonun datasına yazıyor. Bu programı yazdırdığınız firmanın Logo Çözüm ortağı olması lazım. Nedeni ise yazdıkları bu programı Objects ile yazmaları gerekiyor. Objects ile yapılan uygulamalarda bu tarz hatalarla karşılaşmak küçük bir ihtimal. Lakin object ile yazılmadan direkt dataya çakmak usuluyle hareket ediyorsa programın ,sorun Logoda değil senin yazdırdığın programdan gelen veride.

Bunu test etmek çok kolay ;

1 adet deneme malzeme kartı aç ,
El terminaliyle yaptığın işlemi Tigerda yap

aynı hatanın olmadığını göreceksin

Kolay gelsin

Çevrimdışı destekciyim

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 21.03.2009, 03:45 »
Amma sallamış arkadaş direkt çakma filan .
ne alakası var? yazılımı hazırlayan firma dikkat etsin çözümü çok kolay

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 21.03.2009, 09:20 »

Üslubuna dikkat et..!
Saygılı olalım.

Yazdıklarımda sana  göre salladığım noktaları açıkla arkadaşımda bilsin.
« Son Düzenleme: 21.03.2009, 09:29 Gönderen: Navigator »

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #4 : 21.03.2009, 14:54 »

Sayın "destekciyim" ,

Size "-1" puan verecektim , yanlışlıkla "+1" verdim , bunun için tüm site kullanıcılarından özür dilerim.

Çevrimdışı karınca

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 23.03.2009, 08:10 »
üstad vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim, ancak bu dediklerinizin hepsini yapmış bulunmaktayız..

yeni kart açıp girişlerini logoda yaparak kartları düzeltmeye çalıştık fakat o da olmadı.. kartlar bir süre sonra küsürata dönmeye başladı.. işin ilginç yanı lot hareketlerinde baktığımız vakit küsürata dönmüş olduğu zaman logonun üzerinden işlem yapılmasıyla oluşmuş..

umarım yazılım firması bir çözüm bulabilir..

tekrar teşekkür ederim

Çevrimdışı zamzam

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #6 : 23.03.2009, 09:57 »
 Sayın karınca;
 Yaklaşık 5 yıldır grubumuz şirketlerinde Logo kullanıyorum. Ayrıca herbirinde ayrı ayrı el terminalleri ve programları kullanıyorum. Şirket özellikleri birbirinden farklı olduğu için herbirinde ayrı yazılımlar kullanıyorum. Bunca karmaşaya rağmen ben böyle bir hata ile karşılaşmadım. Arkadaşlarımız sizlere cevap verir iken emin olun tecrübelerine dayanarak cevaplar yazıyorlar.
  son olarak burada yapılan yardımlardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tiger'ı sayın LSUERSOY 'da yazmadı. Verilen sallama çakma gibi cevaplar beni çok üzdü.

Konuyu okuyunca hatanın logo'da olduğuna bende inanmadım doğrusu. Logo'yu tek kullananlar sizlermisiniz acaba?
   Sitemimin tamamı 'DESTEKCİYİM" isimli vatandaşadır. Bir yetkili olsam bu siteye üye alımını vekalet sistemini uygular, böyle bir üslupta ise vekili 'de üyeyide banlardım.

Çevrimdışı karınca

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 23.03.2009, 10:11 »
Sayın zamzam,

Emin olun ki logoyu tam 13 senelik iş hayatımda hep kullandım ve kullanmaya devam etmekteyim.. bu zamana kadar stoklar konusunda böyle bir problemle hiç karşılaşmadım.. hatta başka problemler beklerken, bu problem ile karşılaşınca gerçekten çok zor zamanlar geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz.. ve şunuda belirtmek isterim, ben asla logoyu kötülemek amaçlı bu konuyu açmadım.. sadece yardım amaçlı bir konu idi.. destekçiyim denilen arkadaşında üslubunu gerçekten beğendiğim söylenemez.. bu konuda üzgün olduğumu belirtirim..

tekrar teşekkürler

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #8 : 23.03.2009, 14:00 »
Alıntı
yeni kart açıp girişlerini logoda yaparak kartları düzeltmeye çalıştık fakat o da olmadı.. kartlar bir süre sonra küsürata dönmeye başladı.. işin ilginç yanı lot hareketlerinde baktığımız vakit küsürata dönmüş olduğu zaman logonun üzerinden işlem yapılmasıyla oluşmuş..

Yukarıda yazdıklarınıza bakılırsa sorun uygulamadan kaynaklanıyor gibi görünüyor....

Kesin matematiksel bir tahminim yok , fakat MS ürünlerinde MS Excel ile MS SQL 2000 in bölme işlemlerindeki yuvarlama teknikleri birbirinden farklı olduğunu biliyoruz...dolayısı ile buradaki sorun sanırım SQL den kaynaklanıyor.

Çözüm adına yapılabilecekler şunlar olabilir...SQL Server 2005 e data yı atıp bir süre demo üzerinde 40-50 kayıt yapın bakalım orada da aynı sorun olacak mı ? Eğer orada da sorun devam ediyorsa sorun EXE den kaynaklanıyor diyebiliriz...Hayır, orada sorun yaşanmadı diyorsanız SQL SERVER 2005 e geçerek çözüm bulunmuş olabilir....

Kolay gelsin , iyi çalışmalar...