SQL NOLOCK hata mesajı

Gönderen Konu: SQL NOLOCK hata mesajı  (Okunma sayısı 2152 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murkas

• Yeni Kullanıcı
  • *
SQL NOLOCK hata mesajı
« : 10.09.2009, 12:50 »
Go da işlem yaparken aşağıdaki hatayı alınıyor. Bu hata bazı ürünler üzerinde işlem yaparken oluyor. Örneğin
arama değiştirme ekleme gibi

Could not continue scan with NOLOCK due to data movement

hata tespiti ve onarımı için aşağıdaki komutu kullandım ama herhangi bir düzelme olmadı

EXEC sp_dboption 'Go_db', 'single user', 'TRUE'
go
DBCC CHECKDB ('Go_db', REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS)
go
DBCC CHECKALLOC ('Go_db')
go

sql server 2000 kullanılıyor. Service pack 4 yükledim ancak yine bir düzelme olmadı
daha önce bu hata ile karşılaşmış arkadaşlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: SQL NOLOCK hata mesajı
« Yanıtla #1 : 10.09.2009, 13:28 »
gosys'den firma üzerinde sağ tıklayıp sürüme göre güncelle ve dönem üzerinde veritabanı araçlarını oluşturu tıklatın.

Çevrimdışı murkas

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 10.09.2009, 14:18 »
Cevabın için teşekkürler ancak çözüm olmadı

Çevrimdışı aRChanGeL

• Logo Kullanıcısı
  • **
SQL NOLOCK hata mesajı
« Yanıtla #3 : 10.09.2009, 14:41 »
Veritabanı araçları oluşturma işleminin bunu çözmesi gerekiyor. Her bir dönem üzerinde teker teker yapılmalı.

Çevrimdışı murkas

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 10.09.2009, 15:15 »
Yok zaten tek dönem var ve dediğiniz işlemleri denedim ama olmadı. Ancak bu hata ile ilgili logo ile görüştüğümde teknik servis bunun ciddi bir hata olduğunu söyledi ve MDF bölümüne aktardı buradaki arkadaşda Sql server service pack 4 yüklememi söylemişti ancak bunlarda çözüm olmadı hata hakkında intenetten biraz araştırma yaptım ve bu hataya kimse çözüm bulamamış yeni dataya geçmek zorunda kalmışlar. Sizin bu bahsettiğiniz yöntem daha önce aynı hata ile denemişmiydiniz.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 10.09.2009, 20:28 »
sonuçta veritabanında bi hasar var. firma kopyalamayı kullanıp yeni firma ve dönem açar bikaç değişiklikle açılış bilgilerinizi 2009'a göre yapabilirsiniz. ama denemeniz gerekir.

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 12.09.2009, 18:27 »
Hata aldığınız malzeme kartlarının birim setlerini kontrol edin. Birim setleri arasında çevrim katsayılarında bir hata olabilir. Böyle bir birim seti varsa yani çevrim katsayısı matematiksel olarak bölünemiyorsa o birim setini değiştirin.