Tanımlı Alanı Nasıl Flitreye getiririm

Gönderen Konu: Tanımlı Alanı Nasıl Flitreye getiririm  (Okunma sayısı 1219 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehmet84

• Logo Kullanıcısı Pro
  • Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene...
Tanımlı Alanı Nasıl Flitreye getiririm
« : 21.08.2007, 13:29 »
Merhaba arkdaşlar Logo da tanımlı alan yaratıyoruz navigatorde kullanmak için yalnız ben tarih leri

DATE(01,01,2007)
DATE(30,12,2007)

diye tanımlıyorum mesela ikinci tarihi flitre yapacam nasıl yapacam raporlarda tanımlı fltrede türü tarih diyip alanı tanımlı alan diyip seçiyorum flitre ekranına geliyor ama içine bir tarih girdiğimde hala eski tarih degerını baz alıyor bi el atıverın nasıl yapılıyor bu iş elinizde bi bilgi felan varsada olur.teşekkürler şimdiden ilginize

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: Tanımlı Alanı Nasıl Flitreye getiririm
« Yanıtla #1 : 21.08.2007, 15:09 »
Merhaba,
Tam mesaj atıyordum ki elektrik gitti.  ;D
Tarihleri tanımlı alan içinde kullanmanız bence isabetli bir karar olmamış. Bunun yerine aldığınız rapordaki tarihi direk kullansanız daha esnek olur kanaatindeyim.

Size bir mantık vermek açısından bir örnek vereyim. Ona göre işinize yarayan kısmını alırsınız.
Lks2 için yazıyorum. Faturalar/dökümler/satış faturaları kısmında filitre kısmında Fatura tarihleri filtresi var.  Başlangıca 01.01.2010 Sonuna 01.01.2020 yazın. Senaryomuza göre başlangıcın yıl kısmını yazalım. Form tasarım kısmına geçip sayı tipli bir tanımlı alan ekleyin.
formülüne YEAROF(FBEG7) yazın. Tanımlı alanı forma alın. Kaydedip raporu alın. Raporda 2010 rakamını görmeniz lazım.

Bitiş için END i kullanacaksınız. 7 yi nereden getirdiğime gelince Filitre ekranındayken sol tarafta Fatura Tarihlerininin üzerinde Mouse u tutarsanız "7 Fatura Tarihleri" gibi bir hint görünür. 7 sayısı oradan gelmektedir.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı mehmet84

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #2 : 22.08.2007, 16:27 »
teşekkürler mantıklı bi yaklaşım ama ben tiger de malzeme raporlarında iki tarih olan rapor cok az genelde son hareket tarıhı alınıyor ben bu tarıhten oncekı bır bılgıyı lıstelemek ıstedıgımde kendı tarihimi kendım yaratmak zorunda kalıyorum ilgin için teşekkürler güzel paylaşım olmus.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 22.08.2007, 16:54 »
Merhaba,
Ben tarih aralığını örnek verdim. Benim demek istediğim tarihi yanlış anlamadıysam tanımlı alan olarak kullanmışsınız bu da benim için tasarımın içinde tarihi yazıyorsunuz demek oluyor. Ve siz her rapor alışınızda tasarıma değiştir yapıp yeni tarihi yazacaksınız.
  Benim dediğim yöntemde mesela tiger da malzeme ambar durum raporunda son hareket tarihine yazacağınız tarihi  tanımlı alanda FBEG26 olarak çağırabilirsiniz. Yeni tarih yapmak istediğinizde Son hareket tarihini değiştirerek uygulayabilirsiniz.
Ya da ben sizin yapmak istediğinizi yanlış anladım.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı mehmet84

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 23.08.2007, 10:00 »
Tam söylediğiniz gibi ben son örneğin son kullanım tarihi 30.04.2007 olan malzemelerın 30.03.2007 deki durumunu bir satır veya sütun olarak listelemek diğer tarihi kullandıgım ıcın yeni tarihe ihtiyaç duymuştum aistedıgım rapor giriş cıkış toplamlarında logo tarafından yapılmış alanın adı ise: DEVREDEN diye geçiyor yani verdiğim tarihten önceki zaman ki durum ben başka raporlardada bunu görebilmek için hemde tanımlı alan olan tarih bilgisini nasıl flitreleyebilirim bunu öğrenmek için açmıştım konuyu teşekkürler tekrardan ilgin için.